U veľa potravín a jedál platí, že v chladničke sa ich trvanlivosť predĺži, takže keď nevieme čo s tým, šupneme to tam. Nie všetky potraviny a najmä ovocie si chladné prostredie užíva. Niektoré z nich sú napríklad tieto:
Banány
Banány si svoje živiny lepšie uchovávajú v izbovej teplote, takže do chladničky určite nepatria. Podľa Canadian Produce Marketing Association aby banány dozreli, nemali by by sa skladovať v chladničke. Chlad totiž spomaľuje zretie a vlhkosť a tma v chladničke podporuje hnitie.
Zemiaky
Pravdou je, že zemiaky sa majú skladovať na suchom, tmavom a chladnom mieste. Nie však v chladničke! Príliš nízke teploty môžu spôsobiť, že škrob sa premení na cukor rýchlejšie. Taktiež sa odporúča vybrať ich zo sáčku alebo papierovej tašky, v ktorej sú zabalené, a skladovať ich neumyté vo ventilovanej kartónovej krabici.