Foto: Dobré jedlo
#Lifestyle

Viete variť s mozzarellou? Dajú sa s ňou robiť zázraky na počkanie!

Foto: Dobré jedlo
#Lifestyle

Viete variť s mozzarellou? Dajú sa s ňou robiť zázraky na počkanie!

13.10. 14:50 Svojou univerzálnosťou si zaručila nehynúcu slávu a pevné miesto v kuchyni. A nielen v talianskej. Tieto 3 recepty nemajú chybu!

Na úvod v tom urobme poriadok – názov mozzarella majú dva syry, ktoré sú chuťovo značne odlišné. Pravá mozzarella pochádza z Kampánie a vyrába sa z mlieka byvolov vodných. Je drahšia, chuťovo lepšia – ľahko pikantná, jemne slaná a voňavejšia. Ak je na obale napísané mozzarella di bufalla, máte vyhraté. Tá lacnejšia mozzarella je z kravského mlieka a hodí sa viac na varenie, pečenie či zapekanie. Aby toho nebolo málo, je tu ešte burrata (v taliančine to znamená maslová), ktorá je naplnená kúskami syra, perličkami mozzarelly a sladkou smotanou. Vďaka tomu je vnútri vláčna a krémová.

ŠPAGETY S PARADAJKOVOU OMÁČKOU A BURRATOU

4-6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 30 MINÚT

1 cibuľa 2 struky cesnaku vločky čili podľa chuti 400 g paradajok 
 100 g pasírovaných paradajok 250 g hydinového vývaru 400 g špagiet 
 400 g burraty (prípadne mozzarelly) čerstvá bazalka na servírovanie soľ, mleté čierne korenie 2 lyžice olivového oleja

1. Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno. Vo väčšej panvici rozohrejte olej a orestujte ich. Pridajte vločky čili, minútku ich opekajte, pridajte nakrájané 
a olúpané paradajky (ponorte ich na chvíľu do horúcej vody, pôjde vám to ľahko), pasírované paradajky a vývar. Osoľte, okoreňte, priveďte do varu, zoslabte plameň a varte, kým omáčka nezhustne. 2. Špagety uvarte v osolenej vode al dente. Sceďte a primiešajte k omáčke. Rozdeľte do tanierov a podávajte s burratou a čerstvou bazalkou. Ak máte menší syr, na každú porciu dajte jeden bochníček. Každý si ho sám natrhne a premieša krémový vnútrajšok s omáčkou. Väčší syr natrhajte v miske a do každej porcie vmiešajte pevnú aj tekutú časť.

Mozzarellové špagety už nevymeníte za iné
Zdroj: Dobré Jedlo
autor:  Gabriela Šírová