Cukor náš každodenný: Ako sa dostať zo začarovaného kruhu sladkej vášne?
26. 2. 2025, 17:30
Pomoc z prírody
Ak máte pocit, že to sami nezvládnete, na pomoc prichádza veda. Existujú prírodné látky, ktoré pomáhajú regulovať metabolizmus cukrov a tlmia chuť na sladké. „Štúdie ukazujú, že extrakt z alojzie citrónovej a ibišteka sudánskeho, obsiahnutý v látke Metabolaid®, dokáže prirodzene zvýšiť hladinu hormónu GLP-1, ktorý reguluje pocit sýtosti. Klinické testy ukázali, že jeho vylučovanie sa zvýšilo až o 24 % po obede, čo viedlo k spontánnemu zníženiu chuti na jedlo,“ približuje Glombová.

Zdroj: Shutterstock
Zabudnite na sladké a prejedanie sa.
Okrem toho výťažok z artičoky podporuje trávenie, redukciu telesného tuku a pomáha stabilizovať hladinu cholesterolu. Látka Reducose®, získaná z listov moruše bielej, zas dokáže znížiť nárast glukózy a inzulínu po jedle o viac ako 40 %, čím zabraňuje prudkým výkyvom energie. „Výborné účinky má aj citrónový flavonoid Eriomin®, ktorý reguluje zápal, podporuje prirodzenú obranyschopnosť organizmu a pomáha udržiavať stabilnú hladinu cukru v krvi,“ dopĺňa biochemička.