Reklama

Že sladké dobroty nemôžu byť zdravé? STRÚHANÝ TVAROHOVÝ KOLÁČ vo FIT verzii vás dostane!

Reklama

Miroslava Dvorožňáková

Redaktorka magazínu MADAM EVA

Že udržiavanie sa vo forme a dezerty nejdú dokopy? Ale idú, keď použijete správne ingrediencie. Ešte to aj super chutí, no nenapeč to!

Simona Malková je blogerka a vyznávačka zdravého životného štýlu, ktorá sa nemieni len tak vzdať sladkého. Simon Kopunec je zakladateľ úspešného fitness blogu Fitclan, ktorý si zakladá na vedecky podložených a overených informáciách. Títo dvaja spojili sily a vydali knižku s výpovedným názvom Sladké a fit, pretože sú presvedčení, že maškrtenie nie je žiadny hriech a prílišné obmedzovanie v strave je kontraproduktívne.

My s nimi súhlasíme a ako dôkaz pripájame ich recept na strúhaný tvarohový koláč, ktorý nájdete aj v knihe. Osobne sme ho odskúšali, chutí geniálne a povieme vám dievčatá, maškrtiť bez výčitiek svedomia je skvelé!

Strúhaný tvarohový koláč
Nutričné informácie na 1 kúsok, z celkového množstva ich vyjde 16
Kalórie: 88
Bielkoviny: 6 g
Sacharidy: 8 g ( z toho vláknina 1 g)
Tuky: 4 g
SUROVINY
Cesto: 150 g celozrnnej špaldovej múky, 15 g kakaa, 2 žĺtky, 35 ml repkového oleja, 1 ČL kypriaceho prášku, sladidlo podľa chuti (stévia)
Plnka: 350 g hrudkového tvarohu, 2 bielky, sladidlo podľa chuti (stévia), šťava z ½ citróna, ½ ČL vanilkového extraktu
POSTUP
Žĺtky oddelíme od bielkov. Z múky, kakaa, žĺtkov, oleja, kypriaceho prášku a sladidla vypracujeme tuhé cesto. Rozdelíme ho na dve polovice (jedna väčšia, druhá menšia) a dáme ho na polhodinu do mrazničky. Zatiaľ zmiešame tvaroh s vanilkovým extraktom, citrónovou šťavou, osladíme ho podľa chuti a vmiešame doň sneh, ktorý vyšľaháme z bielkov. Väčšiu polovicu cesta nahrubo nastrúhame na plech (rozmer 20 x 20 cm) a mierne pritlačíme. Navrstvíme naň tvarohovú plnku a navrch nastrúhame zvyšné cesto. Pečieme 25 – 30 minút pri teplote 180 °C a pred krájaním necháme koláčik úplne vychladnúť.

Dobrú chuť!

Autor článku

Miroslava Dvorožňáková

Redaktorka magazínu MADAM EVA
Milovníčka voňavých diaľok, podnetných debát, dobrých filmov a kníh, dobrej hudby i dobrého jedla. Rada píše o tom, čo ju zaujíma, ale aj o tom, o čom si myslí, že by sa mal svet dozvedieť.