Reklama

5 kilogramov dole za mesiac? Skúste to s uhorkami! Tieto recepty si zamilujete

Uhorky s limetkami - božská kombinácia

Zdroj: Dobré jedlo/Gurmet

Reklama

Monika Valentová

My v EVE sme podľahli sviežim zeleným plodom plným vody. Nie, žiadna nuda nehrozí, naopak, nakopnú vás počas najhorúcejších dní.

Jemne pikantná, osviežujúca polievka

Zdroj: Dobre jedlo/Gurmet

Jemne pikantná, osviežujúca polievka

Studená uhorková polievka

Môžete ju zriediť vodou, kokosovým alebo iným rastlinným mliekom. Vhodná aj pre celiatikov. Recept je určený na 4 porcie, príprava potrvá asi 20 minút.

Potrebujeme:

4 šalátové uhorky (plus na podávanie)

1 avokádo

2 jarné cibuľky

pol strúčika cesnaku

za hrsť bazalky

šťava z 1 citróna

voda

soľ, korenie

obľúbené klíčky na podávanie

Postup:

Uhorky ošúpte, nakrájajte a dajte do nádoby na mixovanie. Pridajte nakrájané avokádo, nasekanú cibuľku, cesnak, bazalku a citrónovú šťavu. Prilejte trocha vody a rozmixujte dohladka.
Polievku dochuťte soľou, korením a dajte na 2 hodiny do chladničky. Podávajte ju ozdobenú klíčkami a plátkami uhorky.

Zdroj: Dobré jedlo/Gurmet

Ako uhorková príloha alebo len tak na ozdobu jedál

Rýchle uhorkové pickles

Z recptu pripravíte asi  1 pohár (500 ml). Príprava trvá 30 minút, odležanie v chladničke minimálne 45 minút. Pickles je úžasné do sendvičov, k rybám aj grilovanému mäsu.

Potrebujeme:

1 šalátová uhorka

200 ml bieleho vínneho octu

80 g trstinového cukru

2 lyžice limetovej šťavy

2 lyžice soli

1 čili paprička

2 viazaničky kôpru

Postup

Ocot, cukor, limetovú šťavu a soľ priveďte do varu. Varte asi 5 minút a odstavte.
Uhorku a čili nakrájajte na tenké kolieska, kôpor nasekajte. Vsypte do zaváracieho pohára, zalejte vychladnutou zálievkou a odložte aspoň na 45 minút do chladničky. Takto vydrží aj 2 týždne.

Zdroj: Dobré jedlo/Gurmet

Uhorky s limetkami - božská kombinácia

Uhorková limonáda

Pripravíme množstvo 1,5 L. Budete potrebovať asi 20 minút. Limonádu môžete meniť podľa chuti. Skúste pridať viac zázvoru, citrónovú trávu alebo vymeňte mätu za bazalku. Máte chuť na niečo ostrejšie? Do limonády prilejte trochu bieleho rumu.

Potrebujete:

2 šalátové uhorky (plus na ozdobu)

šťava zo 4 limiet (plus plátky limety na ozdobu)

100 g trstinového cukru

za 2 hrste mäty

1 lyžica nastrúhaného zázvoru

perlivá voda

ľad

Postup

Uhorky, limetovú šťavu, cukor, mätu aj zázvor rozmixujte dohladka a prepasírujte cez husté sito. Podľa chuti dolaďte limetovou šťavou alebo cukrom.
Uhorkový základ vlejte do džbána a zalejte perlivou vodou. Limonádu podávajte s ľadom a ozdobenú plátkami uhorky aj limety.

Recepty pripravili: BARBORA ŠTETINOVÁ, FOTO A DEKOR STYLING, ALENA HRBKOVÁ, FOOD STYLING KLÁRA ZÍKOVÁ, MAGAZÍN GURMET

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Pre zdravie a krásu: Doprajte si letné ovocie nabité vitamínmi!