Sacharidy nemusia byť nepriatelia štíhlej línie, práve naopak.
Foto: Shutterstock
#Madam EVA

Milované špagety Bolognese: Prečo nechutia ako v Taliansku? Chyby, ktoré robíme všetky!

Milované špagety Bolognese: Prečo nechutia ako v Taliansku? Chyby, ktoré robíme všetky!

Zabudnite na špagety.
Zabudnite na špagety.
Zdroj: Shutterstock

Základom pokrmu je mleté mäso a rajčinový pretlak, to všetky dobre vieme. Už tu však robí veľa gazdiniek chybu: pretlak dávajú priamo z tuby či kozervy do omáčky. Ten má často práve kvôli svojmu obalu akúsi pachuť, ktorú nikto v jedle cítiť nechce. Šéfkuchári preto odporúčajú pretlak najskôr skaramelizovať. Pretlak by mal zmeniť farbu na svetločervenú až tehlovú. Až potom môžeme pridať ostatné tekuté zložky, ako napríklad víno. Kyselkavá chuť pretlaku sa týmto krokom zjemní a dostane lepšiu chuť. Ďalšou chybou, veľmi zásadnou sú samotné špagety. Úplne na ne zabudnite - v taliansku vám namiesto nich naservírujú tagliatelle.

Na dokonalú omáčku budete ale potrebovať viac ingrediencií, ako si myslíte. Do originálneho receptu z roku 1982 idú konrétne tieto:

Video

Diskusia
#evahriesnedobra