Reklama

CHCETE sa tieto Vianoce v pečení vyznamenať? Vyskúšajte vežu z MADLENIEK

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
 
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected
    Reklama

    Milly Sekulová

    Redaktorka magazínu EVA

    Madlenky, alebo madeleines, sú jedným z tých dezertov, ktoré dokážu premeniť bežné popoludnie na elegantný moment francúzskej noblesy. O to viac, ak si ich tieto Vianoce ako naša redaktorka Milly premeníte na stromček.

    Tieto ikonické malé koláčiky s typickým mušľovým tvarom nie sú len obyčajným sladkým pokušením – nesú v sebe kúzlo histórie, literatúry a kultúry, ktoré ich robí výnimočnými. Legendy o pôvode madleniek siahajú až do 18. storočia, keď mali byť prvýkrát upečené v regióne Lorraine vo Francúzsku. Podľa jednej verzie dostali svoje meno po Madelaine Paulmier, kuchárke kráľa Stanislava Leszczyńskeho, bývalého poľského kráľa, ktorý žil vo vyhnanstve v Lotrinsku.

    Zdroj: Milly Sekulová

    Madlenky v tvare stromčeka budú pre vašich hostí pastvou pre oči.

    Madlenky sa rýchlo stali obľúbeným dezertom na kráľovskom dvore a neskôr si ich osvojila celá krajina. Ikonický dezert, na ktorý potrebujete len základné ingrediencie ako múku, maslo, vajcia a kôru z pomarančov a citrónov si vyskúšala aj naša redaktorka. Aby mu dala ešte krajšiu podobu, premenila ho na vežičku v tvare stromčeka. Ako na to a ako jej to išlo, si pozrite vo VIDEU.

    Autor článku

    Milly Sekulová

    Redaktorka magazínu EVA
    Jej špecialitou sú celebrity, najmä tie zahraničné. Ak na Slovensko mieri svetová hviezda, zaručene sa postará o to, aby vám s ňou priniesla exkluzívny rozhovor. V portfóliu Milly sú už David Hasselhof, Facundo Arana, James Blunt, Rita Ora, Conchita Wurst či Kelly Osbourne.