Foto: profimedia.sk
#Lifestyle

Zázračná bylinka ŠALVIA: Chrumkavý tip, ako ju pripraviť!

Foto: profimedia.sk
#Lifestyle

Zázračná bylinka ŠALVIA: Chrumkavý tip, ako ju pripraviť!

11.6. 10:07 Hovorí sa, že "kto šalviu pestuje, smrti sa vzďaľuje" pre jej priaznivé účinky

 

Šalvia dokáže krásne dochutiť aj úplne bežné cestoviny. Netreba na to veľa. Stačí na panvici rozohriať asi 20 gramov masla, položiť naň vyrovnané listy šalvie a nechať ich osmažiť maximálne 15 sekúnd z každej strany. Výsledkom budú chrumkavé a aromatické lístočky.

Šalvia je magická bylinka. V čaji, v zábaloch, v jedle. Napadlo by vám, že sa môže úspešne vyprážať?
Zdroj: shutterstock

Dajte si ich napríklad na zemiaky pečené v šupke, plus ich prelejte maslom, ktoré zostalo z vyprážania. A nebojte sa hľadať ďalšie jedlá, ktoré môžete touto výnimočnou pochutinou korunovať.

 

autor:  Romana Kalická