Reklama

Tento recept musíš vyskúšať: Najlahodnejší cheesecake zvládnu aj začiatočníci

Reklama

Tina Beblavá

Ako v cukrovom nebíčku! Tento cheesecake je jednoduchý na prípravu a bude chutiť zaručene každému.

Zdroj: SHUTTERSTOCK

Cheesecake patrí medzi najobľúbenejšie dezerty súčasnosti. Existuje hneď niekoľko receptov a foriem príprav. Tento si však okamžite zamilujete.

Zdroj: SHUTTERSTOCK

Korpus: 200 g múky 75 g margarínu 75 g cukru 1 vajce ½ balenia prášku do pečiva Maslo na vymastenie formy (Ø 26 cm)

Zdroj: Shutterstock

Náplň: 125 g margarínu 200 g cukru 1 balenie vanilkového cukru 1 balenie vanilkového pudingového prášku 3 vajcia 500 g tvarohu 1 šálka kyslej smotany 1 šálka sladkej smotany

Zdroj: Shutterstock

Príprava: Suroviny na základ dáme do misky, ručným mixérom premiešame a odstavíme. Na plnku zmiešame v miske margarín, cukor, vanilkový cukor, pudingový prášok a vajcia. Potom vmiešame tvaroh a kyslú smotanu. Sladkú smotanu vyšľaháme dotuha a primiešame.

Zdroj: Shutterstock

Rúru predhrejeme na 180 °C horný/spodný ohrev. Cesto na základ dáme do vymastenej formy a po okraji ho potiahneme asi 2 až 3 cm. Teraz vložte náplň do formy, uhlaďte ju a pečte v rúre 60 minút. Koláč vyberajte z formy až po úplnom vychladnutí, pretože konzistencia tvarohovej zmesi je hneď po vytiahnutí z rúry ešte príliš mäkká.