Reklama

Recept na úžasný maslový tart plný orechov a karamelu!

Reklama

Miroslava Dvorožňáková

Redaktorka magazínu MADAM EVA

"Spojenie orechov a karamelu je večné a rozhodne vždy zafunguje," hovorí cukrárka Barbora Martinusová, ktorá nám recept na maslový tart s pekanovými orechmi, pistáciami a karamelom poskytla.

Keby len to, jeho vôňa zaplní celý dom a po tarte sa len tak zapráši. Vyskúšajte, či to zvládnete - Barborka, ktorá v centre Trnavy prevádzkuje cukráreň a kaviareň ReBarbora, ho vymyslela iba pre vás.

A tu je už sľúbený recept:
Maslový tart s pekanovými orechmi, pistáciami a karamelom

SUROVINY
Cesto na tart: 90 g práškového cukru, 30 g mletých lieskových orechov, 150 g hladkej chlebovej múky, 2 g soli, 120 g chladeného masla, 1 rozšľahané vajce.
Karamel: 50 g medu, 250 g kryštálový cukor, 175 ml šľahačkovej smotany (35 %)
Orechy: 150 g pekanových, 50 g pistáciových

POSTUP
Všetky suroviny na cesto spolu zamiesime. Keď sa spoja a vytvoria vláčne cesto, prestaneme miesiť. Dáme do chladničky minimálne na 2 hodiny. Potom vyvaľkáme medzi dvoma papiermi na pečenie na hrúbku 2 mm. Opatrne odstránime vrchný papier a cestom vystelieme nízku formu na pečenie alebo ráfik. Okraje úhľadne zrežeme a dáme opäť do chladničky cca na 1 hodinu. Pečieme pri teplote 175 °C do zlatohneda. Orechy dáme do rúry na 150 °C na 10 minút. Necháme vychladnúť. Karamel: Zahrejme med s cukrom. Keď sa cukor roztopí, uvaríme na karamel. V inom hrnci uvedieme do varu šľahačkovú smotanu. Do vriaceho karamelu pomaly prilievame horúcu smotanu (chránime si ruky, pretože karamel je horúci a môže prskať). Do tejto zmesi vhodíme orechy, premiešame a nalejeme do upečeného maslového tartu.
Dobrú chuť!

Autor článku

Miroslava Dvorožňáková

Redaktorka magazínu MADAM EVA
Milovníčka voňavých diaľok, podnetných debát, dobrých filmov a kníh, dobrej hudby i dobrého jedla. Rada píše o tom, čo ju zaujíma, ale aj o tom, o čom si myslí, že by sa mal svet dozvedieť.