Mlieko.
Foto: Pixabay
#Lifestyle

Kauza MLIEKO: Prospieva alebo škodí?

Mlieko.
Foto: Pixabay
#Lifestyle

Kauza MLIEKO: Prospieva alebo škodí?

30.7. 12:01 S potravinovými alergiami a intoleranciami sa v poslednej dobe roztrhlo vrece. Popredné priečky rebríčka toho, čo neznášame, obsadzuje striedavo lepok vyskytujúci sa v obilninách a mliečny cukor (laktóza) či mliečna bielkovina.

Kde je problém?
Človek je jeden z mála-ak nie jediný cicavec, ktorý prijíma mlieko a výrobky z neho po celý život. Zarytí odporcovia mlieka dokonca tvrdia, že nech je akokoľvek spracované, zostáva v ňom množstvo hormónov, ktoré sú u cicavcov potrebné na jeho produkciu. Dočítate sa aj o tom, že hormóny sú zvieratám podávané umelo, aby sa produkcia mlieka zvýšila. Tieto ľudskému telu nevlastné hormóny v mlieku automaticky prijímame a dôsledkom toho môže byť napríklad problematická pleť.

S potravinovými alergiami a intoleranciami sa v poslednej dobe roztrhlo vrece.
S potravinovými alergiami a intoleranciami sa v poslednej dobe roztrhlo vrece.
Zdroj: Shutterstock

Nehovoriac o šokujúcich videách, ktoré v mlieku deklarujú hnis a opisujú ho ako koncentrát  utrpenia zvierat, ktoré je dôsledkom ich komerčného chovu. Názory sú také a onaké, niektoré sú extrémne a to, čomu uveríte, je len na vás. Jedno však platí určite: aktivita tráviacich enzýmov schopných štiepiť zložky mlieka na ľahšie stráviteľné je najvyššia v období dojčenia. Vekom u človeka klesá až zaniká úplne, čoho dôsledkom je nárast počtu ľudí, ktorí mlieko jednoducho povedané neznesú. (Článok pokračuje na ďalšej strane)

autor:  Martina Koprušáková
Diskusia  ()

Video

Diskusia
#evahriesnedobra