Gazpacho
Foto: Shutterstock
#Lifestyle

Ako chutí polievka, ktorej príprava nevyžaduje sporák? Fantasticky!

Gazpacho
Foto: Shutterstock
#Lifestyle

Ako chutí polievka, ktorej príprava nevyžaduje sporák? Fantasticky!

10.9. 13:21 Ohromne chutí, je zdravá, zasýti a navyše príjemne schladí. Takto pripravené gazpacho budete milovať!

Stálica španielskej kuchyne sa v každej krajine pripravuje inak, hlavné ingrediencie však zostávajú rovnaké. Základom sú zrelé paradajky (žiadny kečup či pretlak!) a mixér, pretože na prípravu tejto polievky nebudete potrebovať sporák.

Recept na osviežujúcu paradajkovú polievku nám poradila skvelá inštruktorka jogy Janka Šimkovičová.

Suroviny pre 1 porciu (3dcl):
* 2 veľké paradajky
* 1/2 uhorky
* 1/2 strúčika cesnaku
* 1 čl olivového oleja
* malý kúsok ošupaného jablka
* štipka soli a korenia

Postup:
1. Všetky ingrediencie hodíte do mixéra a vymixujete do hladka.
2. Necháte schladiť v chladničke.
3. Na vrch, podľa chuti, môžete pridať jarnú cibuľku alebo na drobno nakrájané vajíčko na tvrdo.

Zo zoznamu ingrediencií jej jasné, že tohto jedla sa vo fáze chudnutia nemusíte obávať. Obsahuje minimum kalórií a v žiadnom prípade váš žalúdok nepremení na kameň. "V Andalúzii som gazpacho jedla na milión spôsobov. Každý polievku pripravuje inak. Ja ju mám rada aj preto, lebo mi robí úžasne na žalúdku," píše Janka na svojom Instagrame. 

Nás teší najmä rýchla príprava (ak pracujete so zachladenou zeleninou, gazpacho máte na stole prakticky behom piatich minút). Inšpirujte sa ďalšími 85 fit receptami v knihe Zdravé rýchlovky 2, ktorú zostavilo 50 najlepších slovenských trénerov a osobností zo sveta cvičenia. Okrem iného obsahuje aj najchutnejší vzorový jedálniček na chudnutie, aký ste kedy videli. Uvidíte, že aj s lievancami na raňajky, či rezňami na večeru sa dá zhodiť!

autor:  Romana Kalická
Diskusia  ()

Video

Diskusia