#Fotostory
Mrkva je náš najbohatší zdroj betakaroténov.
Foto: Shutterstock

Raňajkové nátierky, ktoré budete milovať! (RECEPTY)

26.5. 11:20 Toto + chrumkavý chlebík rovná sa hotové gastro nebo!

Zabudnite na rožok s maslom, so šunkou či syrom a pripravte si na raňajky lahodnú nátierku. S chrumkavou bagetou vám bude určite chutiť.

PÓROVÁ NÁTIERKA

pórová nátierka
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

4 PORCIE I PRÍPRAVA 30 MINÚT 

Potrebujete:

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 menšiu cibuľu
  • 1 pór (biela časť)
  • 1 topený syr v črievku
  • 1 lyžičku dijonskej horčice
  • drvenú rascu podľa chuti
  • soľ, mleté čierne korenie

POSTUP:

  1.  Na olivovom oleji opečieme ošúpanú a nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme na kolieska pokrájaný pór, premiešame a dusíme asi 10 minút.
  2. Vmiešame syr a odstavíme z ohňa. Ochutíme horčicou, soľou, čerstvo pomletým korením a drvenou rascou. Podávame natreté na plátkoch bagety a ozdobené tenkými kolieskami póru.

Tip:

Bagety s nátierkou môžete posypať nasucho opraženými sezamovými alebo slnečnicovými jadierkami.

autor:  Romana Kalická