#Fotostory
Histidín sa bežne nachádza aj v mlieku, syroch, vo vajciach, v ryži, v zelenej zelenine, hrachu, paprike, ale aj v citrónoch, pomarančoch, banánoch či cesnaku.
Foto: Shutterstock

NAJLEPŠIE fitness recepty: Ak ochutnáte TOTO, už nebudete chcieť iné!

25.5. 8:17 Keď do týchto polievok pridáte kvalitný biely jogurt, jemný tvaroh či krémový syr, zdravo zasýtia ako hlavný chod.

 

Studené ovocné polievky sa v mnohých európskych krajinách považujú za sladkú bodku, osviežujúci dezert po letnom obede. No napríklad Škandinávci si ich pokojne vychutnajú hneď zrána, prípadne namiesto klasickej obednej polievky.

Čučoriedky
Zdroj: shutterstock

Voňavá čučoriedková polievka

4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT + CHLADENIE

Potrebujete:

  • 2 hrnčeky čučoriedok (plus na ozdobu)
  • 2 hrnčeky vody
  • 1 celá škorica
  • štipka mletého kardamómu
  • 2 lyžice medu
  • 1 hrnček mlieka
  • 1 lyžica kukuričného škrobu

POSTUP:

  1. Umyté čučoriedky dajte do hrnca s vodou. Pridajte škoricu, kardamóm a za stáleho miešania varte 5 minút. Potom vyberte korenie, polievku rozmixujte a prepasírujte cez sitko.
  2. Polievku vráťte na oheň a pridajte mlieko, v ktorom ste rozmiešali škrob. Nechajte prevrieť, odstavte a vmiešajte med. Dajte aspoň na 2 hodiny do chladničky a môžete podávať.
autor:  Romana Kalická